Pandemia ka çuar zinxhirët globalë të furnizimit në çrregullim

Pandemia ka çuar zinxhirët globalë të furnizimit në çrregullim

Pandemia ka çuar zinxhirët globalë të furnizimit në çrregullim dhe i ka bërë kompanitë të mendojnë për rritjen e qëndrueshmërisë së prodhimit të tyre përmes zinxhirëve më të shkurtër të furnizimit, vendndodhjeve më të afërta gjeografike dhe rritjes së inventarëve. Një studim i ri nga Instituti i Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare, Oda Ekonomike e Kosovës dhe Forumi Investiv i Dhomave të Ballkanit Perëndimor (WB6 CIF), GTAI dhe projekti Partneriteti i Dhomave të Ballkanit Perëndimor shqyrton se si Ballkani Perëndimor mund të përfitojë nga një ristrukturim i mundshëm i prodhimit ndërkombëtar dhe nga trendi i potencialit të afërsisë gjeografike për transferimin e investimeve të huaja direkte.

 

Më datë 27.05.2021, në ora 10:00 - 11:30, rezultatet e studimit do të prezantohen në një event online. Pikat e forta dhe potencialet e Ballkanit Perëndimor si një vend investimi do të diskutohen nga një panel prej Odave të Ballkanit Perëndimor dhe përfaqësuesve të ndërmarrjeve.

 

Regjistrimi për pjesëmarrje në event është i mundur në link-un e mëposhtme:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAocu-urT8oH9XKw8MTEWgL_8tzYeqf45kW

 

Publikuar më 19.05.2021